Η παγκόσμια ημέρα της καριόλας που τα θελε ο κώλος της.

 

 

 

.
.

rape_in_pakistan.
.
Θα σας πω μερικές από τις συνηθισμένες φράσεις και κουβέντες μεταξύ ανδροπαρεών κάθε φορά που περνάει από μπροστά τους μια ευπαρουσίαστη γυναίκα: Καριόλα, πόρνη, πουτάνα, μουνάρα, να σου σκίσω την πατάρα, πωπω τι κωλάρα είσαι εσύ.
Αυτές είναι οι μόνιμες επωδοί «θαυμασμού» προς το ωραίο φύλο από παντελώς άγνωστα της σερνικά. Αυτά λούζεται κάθε γυναίκα που η εμφάνιση της φτουράει. Στο δρόμο, μέρα, νύχτα, ένας ανελέητα ισοπεδωτικός σεξιστικός πόλεμος.
Και ενώ οι gay κάναν περήφανες παρελάσεις, η ξανθιά δασκάλα πρέπει να ντρέπεται που είναι γυναίκα. Και οι κακοποιημένες πρέπει να τη ρουφάν όλη την κακοποίηση στο σπίτι τους και να ντρέπονται που είναι θύματα.
Ενώ πύρινοι λόγοι εκτοξεύονται κατά του ρατσισμού, ο σεξισμός, η πιο οικουμενική μορφή ρατσισμού παραμένει στο απυρόβλητο από μεγάλα τμήματα της ένοχης κοινωνίας.
Πως θα ήταν δυνατόν να συμβαίνει το αντίθετο; Οι Έλληνες είναι σεξισταριά του κερατά.
Προέρχονται από κοινωνίες της προίκας, του εθίμου του ματωμένου σεντονιού της πρώτης νύχτας του γάμου, των αυστηρών ποινών κατά της γυναικείας μοιχείας, του συνοικεσίου που καταργούσε την ελεύθερη βούληση των γυναικών και μιας θρησκείας που θεωρούσε την Εύα πηγή της αμαρτίας και επέβαλε σεξουαλικό έλεγχο μέσω της προγαμιαίας αγαμίας.
Και αυτό δεν έχει αλλάξει δραματικά. Ο γάμος παραμένει σε πολλές περιπτώσεις μορφή θεσμοθετημένης δουλείας. Η γυναίκα παραμένει σε πολλές περιπτώσεις οικιακή δούλα και παιδομηχανή, αντικείμενο εκμετάλλευσης και καταπίεσης.
Οι ροές πληθυσμών από μισογυνικές κουλτούρες δεν βοήθησαν και ούτε ποτέ θα βοηθήσουν στην αντίληψη της ισότητας των φύλων.
Ο σεξισμός και η κάθε μορφής βία απέναντι στις γυναίκες είναι διάχυτος στην ελληνική κοινωνία: στη δουλειά, στο σπίτι, στο δρόμο, παντού οι γυναίκες είναι θύματα ενός στην καλύτερη περίπτωση ψυχολογικού πολέμου ο οποίος συγκαλύπτει από μια σαδιστική και διεστραμμένη ομερτά.
Η χυδαιοποίση της θηλυκότητας βρίσκεται παντού και σχεδόν πουθενά η υπεράσπιση του αυτόβουλου της γυναικείας σεξουαλικότητας και προσωπικότητας, αν εξαιρέσουμε κάτι ΜΚΟ και κάτι κρατικές υπηρεσίας που υπάρχουν για το φαίνεσθε.
Ακόμη θυμάμαι με αηδία τον «κορυφαίο» μυρ-εικαστικό Τσόκλη να λέει στον τηλεοπτικό αέρα που ο βιασμός γίνεται λόγω της πρόκλησης του θύματος.
Όλοι τα ξέρουμε, πολλοί τα κάνουμε, λίγοι μιλούνε. Και η εγκληματική οργάνωση των σεξιστών παραμένει όχι μόνο ελεύθερη αλλά και προκλητική όπως πάντα. Περισσότερο από πάντα:
Η κρίση, μάλιστα, πάλι αυτή η αναθεματισμένη κρίση ανέβασε την κακοποίηση στα ύψη: 47% πάνω η κακοποίηση των γυναικών σε αυτή τη χώρα της ανάπτυξης.
Ο άντρας βλέπετε,  ο άντρας ο σωστός, δεν έχει πλέον τα φράγκα για να ξενοπηδάει αντί λούσων, ούτε καν για να πηγαίνει στα κωλάδικα ή και στα μπουρδέλα.
Και ξεσπάει στη σύντροφο να της δείξει πόσο άντρας είναι λες και το υψωμένο χέρι είναι προέκταση του μαραζωμένου ανδρισμού του.
Παγκόσμια μέρα κατά της κακοποίησης σήμερα. Ένας λόγος παραπάνω για να φάνε περισσότερο ξύλο και βιασμό οι γυναίκες, μην τους μπουν και ιδέες.
Δεν είστε οι μόνες και είστε μόνες. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να γίνεται νέες Λυσιστράτες.
Αφήστε τα αρχίδια άκληρα.
Στείρα όσο στείρα είναι η ψυχή τους.
Μην ξεγελάτε τον εαυτό σας: Δεν είναι αγάπη που δεν έχει τρόπος να εκφραστεί αυτό που σας κάνουν. Είναι μίσος. Πηχτό και μαύρο η κακοποίηση τους.
Μην τους δικαιώνετε με την καρτερικότητα σας. Δε θα αλλάξουν ποτέ.
Αντίθετα, θα κάνουν τα παιδιά σας σαν τα μούτρα τους.
Αποκλείστε τους. Απορρίψτε τους. Εγκαταλείψτε τους.
Και θα είστε μόνες. Απέναντι στις οικογένειες τους, στις γνωστές σας που θα έχουν κάτι πρόστυχο να πουν για τον αγώνα σας για την αξιοπρέπεια σας, στα αρχίδια της γειτονιάς που θα σας πουν πουτάνα. Έτσι κι αλλιώς, πουτάνα σας έλεγαν και πριν.
Όσο και να παλεύουν κάποιοι άντρες για να αλλάξει, τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει αν οι γυναίκες, η πηγή της ζωής, δεν πάρουν τη ζωή τους στα χέρια της.
Τέτοια μέρα που είναι, εύχομαι μονάχα καλή δύναμη κα καλή τύχη σε όσες τουλάχιστον το επιδίωξαν.
Στους αρκετούς σεξιστές συμπολίτες μου, να σταθώ με «ευαισθησία» στο πρόβλημά τους που εξάγουν στα πιο αδύναμα μυϊκά θηλυκά και να τους πω πως όσο και αν δείρουν, ανίκανοι θα παραμείνουν. Αν όχι σωματικά, τότε σίγουρα πνευματικά.
.
.
Του Πέτρου Αργυρίου 25/11/2013 (agriazwa.blogspot.com)
Π Η Γ Η

2 comments on “Η παγκόσμια ημέρα της καριόλας που τα θελε ο κώλος της.

  1. Δεν συμφωνώ καθόλου ως προς την κακοποίηση των γυναικών. Σκέψου όμως και την κόντρα που υπάρχει από τις γυναίκες ! Καταφέρατε να κερδίσετε την ισότητα και χαίρομαι για αυτό!Όμως το θέμα είναι πως την εκμεταλλεύεστε . Όταν το μέγιστο δικαίωμα της ισότητας είναι το εκλέγειν και εκλέγεσθαι ή σύγχρονη γυναίκα ( δυστυχώς σε αρκετά μεγάλο ποσοστό ) νομίζει ότι το μέγιστο δικαίωμα της είναι να δουλεύει και να ψωνίζει με τα ΔΙΚΑ της λεφτά . Χωρίς να νοιάζεται τη γίνεται γύρω της και πως παραπαίει η κοινωνία. Άρα με τον τρόπο αυτό μόνο ισότητα και σεβασμό δεν κερδίζουν αυτές οι γυναίκες!

    Όσο για τα σχόλια στο δρόμο που λες . Ο περισσότερος κόσμος θαυμάζει σιωπηλά ( γιατί το να θαυμάζεις μεγαλόφωνα μπορεί να θεωρηθεί και σεξουαλική παρενόχληση ) . Όταν όμως αυτοσκοπός κάποιων γυναικών είναι να προκαλέσουν με το ντύσιμό τους, τότε μόνο κάφρικες αντιδράσεις θα προκαλέσουν . Και βέβαια θεωρούν τα σχόλια σεξιστικά μόνο αν και εφόσον προέρχονται από κάποιον που δε τους αρέσει!

    Επίσης να μιλήσω και για την βία κατά των αντρών. Και μιλάω για ψυχολογική βία που ασκείται από γυναίκες που μειώνουν τον σύζυγό/ αγόρι/ εραστή τους με σχόλια είτε για το πόσα λεφτά καταφέρνει να φέρει σπίτι, είτε ακόμα και για τις σεξουαλικές επιδόσεις του.

    Για να κλείσω , πρώτα πρέπει να υπάρξει σωστή μόρφωση ( όχι παιδεία) για αμφότερες τις πλευρές και μετά να αρχίσουμε να μιλάμε για ισότητα ! Διότι δεν είμαστε ίσοι μεταξύ μας όταν υπάρχουν κεφαλαιοκράτες και λοιποί που μας εκμεταλλεύονται ανεξαρτήτου φύλου.

  2. Και εγω θα διαφωνήσω. Πάνε ολα αυτα . Ολα εχουν αντιστραφει. Η γυναίκα πια δεν ειναι θύμα. Η γυναίκα τωρα πια εκει εξω κόβει και ράβει τα παντα σε οτι γουστάρει. Κάποτε οι ανδρες διαλεγαν γυναίκες και τωρα ολα εχουν αντιστραφεί. Βρίσκω το αρθρο 30 χρόνια πίσω.

Σχόλια και κριτική επιβάλλεται!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s