Κατοικώ στην Ελλάδα. ΚΑΤΟΙΚΩ…αλλά δεν ζώ…

Ζω στη χώρα που άρχισε να δοκιμάζεται από τις πρώτες στην τωρινή παγκόσμια οικονομική κρίση.
Τρία χρόνια μετά έχουν συμβεί τρομαχτικές αλλαγές στον παγκόσμιο πολιτικό χάρτη. Εξεγέρσεις, απελευθερωτικοί εμφύλιοι, επαναστάσεις που γέννησαν δεκάδες κινήματα σε κράτη που όχι δεν ήξεραν τι θα πει η λέξη “αναρχία” αλλά ούτε καλά καλά η λέξη κομμουνισμός.
Η “αραβική άνοιξη” έφερε τα πάνω κάτω σε όλες τις χώρες τις Μέσης Ανατολής, μιλάμε για πράγματα πρωτόγνωρα, εξελίξεις που στα “προοδευτικά” δυτικά κράτη ίσως να χρειαζόντουσαν δεκαετίες για να συμβούν.
Αυτά τα -μέχρι χθες- “αλάχ και άγιος ο θεός” κράτη λοιπόν, όπως και η Βραζιλία των εκατομμυρίων εξαθλιωμένων και των φαβελών, πλέον έχουν αναρχικές ομάδες, blac block, βγάζουν φωνή αντίστασης, ζυμώνουν συνειδήσεις και απευθύνουν λόγο πλέον χωρίς να έχουν τίποτα να ζηλέψουν παγκοσμίως μέσα απο κείμενα, αναλήψεις, χτυπήματα και προκηρύξεις.

Επιστρέφω όμως πάλι στην αρχή.
Ζώ στη χώρα που άρχισε να δοκιμάζεται από τις πρώτες στην τωρινή παγκόσμια οικονομική κρίση.
Στη χώρα που σε σύγκριση με τα παραπάνω κράτη, διέθετε ΗΔΗ όλα αυτά τα πολιτικά στοιχεία αρκετά χρόνια τώρα. Μιλάμε για ένα κράτος που η επίσημη ιστορία του έθνους του, έχει καταγεγραμμένες εξεγέρσεις, μια επανάσταση και 5000+ ετών ευρήματα που μαρτυρούν την ύπαρξη ζωής αλλα και την γέννηση επιστημών,τεχνών και γραμμάτων κατα τα αρχαία-πρώιμα χρόνια και πάντα στο ιδιο γεωγραφικό κομμάτι που μέχρι και σήμερα αυτό “ανήκει”.

Με όλα αυτά λοιπόν τα παραπάνω κριτήρια θα νόμιζε κάποιος, η οτι οι Έλληνες ξεσηκώθηκαν και τα τακτοποίησαν όλα τσακ μπαμ. Η οτι η κρίση πέρασε και δεν ακούμπησε.

ΑΜΜΜ ΔΕ…

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, οι πολιτικοί χώροι στην “ιστορική” αιλάδδα δέχονται ΤΕΡΑΣΤΙΑ καταστολή, τολμώ να πώ οτι σε ορισμένα πράγματα που είχαν κερδηθεί με αγώνες ετών και ιδρώτα, έχουν δεχθεί ολοκληρωτικό χτύπημα αναγκάζοντας σε τεράστιο πισωγύρισμα. Η διάσπαση στο αναρχικό κίνημα αλλά και στις αριστερές οργανώσεις, είναι τεράστια θυμίζοντας άλλες εποχές. Κλείνουν καταλήψεις η μία πίσω απο την άλλη, δεκάδες φυλακίσεις με τα ενοχοποιητικά στοιχεία να χάνουν την αξία τους όσο περνάει ο καιρός, μεσαιωνικές δίκες φαρσοκωμωδίες “ιερο-εξεταστικού” τύπου. Καθημερινές και πολυάριθμες μπούκες σε σπίτια αγωνιστών και πολιτικοποιημένων ανθρώπων.
Η κρίση μαστίζει και φυσικά ακόμη δεν έχει δείξει τα δόντια της.
Παντού αδιέξοδα, οι αυτοκτονίες πιο πολλές απο τα τροχαία οι αυτόχειρες καθημερινοί το νούμερο άγνωστο πλέον.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε σε πολλές χώρες του κόσμου μαίνονται συγκρούσεις, συνωμοτούνται χτυπήματα, σκαρφίζονται σαμποτάζ και γίνονται δολιοφθορές. Κάποιες απο αυτές τις χώρες δεν σταμάτησαν απο το καλοκαίρι που μας πέρασε να εξεγείρονται.

Κάθε λεπτό που περνάει νέες επαναστατικές ιδέες γεννιούνται, νέοι πυρήνες…

Την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές σε διάφορα σημεία του πλανήτη καίγονται μπάτσοι, φωκόνονται τμήματα και κρατικά κτήρια…

Και στη χώρα που ζώ; Στην αιλαδδα ετοιμάζονται να το κάψουν άλλο ένα Σαββατόβραδο…

Διόρθωση για να είμαι ακριβής…κατοικώ στην αιλάδδα…

ΚΑΤΟΙΚΩ….

Δεν ζω…

Advertisements

Σχόλια και κριτική επιβάλλεται!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s