Υπέκυψε στα τραύματά του ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν

berkin-elvan.

.

Ο 15χρονος Μπερκίν Ελβάν, που είχε τραυματιστεί από δακρυγόνο στην Κωνσταντινούπολη στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν τις τελευταίες 269 ημέρες σε κωματώδη κατάσταση, ανακοίνωσε σήμερα η οικογένειά του. «Χάσαμε το γιο μας στις 7.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος). Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», αναφέρει η οικογένειά του στο λογαριασμό της στο Twitter.

Ο Μπερκίν Ελβάν είναι το τελευταίο θύμα της καταστολής των διαδηλώσεων στην πλατεία Γκεζί της Κωνσταντινούπολης τον Ιούνιο του 2013. Ο θάνατος αυτός αυξάνει σε επτά τον αριθμό των διαδηλωτών που έχασαν τη ζωή τους στα γεγονότα αυτά, κατά τα οποία τουλάχιστον 8.000 άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ δυστυχώς μόνο ένα γουρούνι έχασε τη ζωή του.

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν αμέσως μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Ελβάν, μεταξύ αστυνομικών και εκατοντάδων ανθρώπων που συγκεντρώθηκαν έξω από το νοσοκομείο όπου ο έφηβος άφησε την τελευταία του πνοή.

Δεκάδες διαδηλωτές επιτέθηκαν σε λεωφορείο της αστυνομίας που πλησίαζε στο νοσοκομείο, ρίχνοντας πέτρες εναντίον του και αρπάζοντας κράνη και ασπίδες που υπήρχαν σε αυτό. Μπάτσοι, που είχαν ήδη αναπτυχθεί στο νοσοκομείο, έκαναν χρήση δακρυγόνων ώστε να επιτρέψουν στους συναδέλφους τους να βγουν από το λεωφορείο. Τουλάχιστον ένας διαδηλωτής τραυματίστηκε.

Χίλιοι άνθρωποι παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το νοσοκομείο όπου το κλίμα παραμένει τεταμένο.

Μιλώντας στον Τύπο, η μητέρα του θύματος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν είναι ο Θεός αλλά ο Ερντογάν που πήρε το παιδί μου», δήλωσε με δάκρυα στα μάτια. Συγκέντρωση και πορεία στη μνήμη του Μπερκίν προγραμματίζονται για αύριο.

Η οικογένεια του Μπερκίν δηλώνει ότι είδε για τελευταία φορά το παιδί στις 16 Ιουνίου, όταν έφυγε από το διαμέρισμά τους σε εργατική συνοικία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης για να πάει να αγοράσει ψωμί, ενώ η αστυνομία επιχειρούσε σε κοντινό σημείο για να διαλύσει διαδήλωση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το αγόρι τραυματίστηκε από δακρυγόνο της αστυνομίας στη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων. Ο Μπερκίν, βαριά τραυματισμένος στο κεφάλι, βυθίστηκε σε κώμα και έκτοτε νοσηλευόταν στη μονάδα εντατικής θεραπείας νοσοκομείου της Κωνσταντινούπολης.

Όπως ήταν αναμενόμενο σε κανέναν μπάτσο και αξιωματικό δη, δεν ασκήθηκε δίωξη για τον τραυματισμό αλλά και τον θάνατο  του Ελβάν.

1004836_748693601818826_180698835_n

Σχόλια και κριτική επιβάλλεται!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s