Το’να χέρι νίβει τ’αλλο και τον Παλαμά ο γρόθος

Hungarian-students+toppled-Stalin-statue_1956

Ποτέ δεν μου άρεσε (και εξακολουθεί να μην μου αρέσει) να εκτοξεύω απειλές βρίσκοντας πάτημα τις ζωές αγωνιστών που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πόσο μάλιστα όταν αυτός ο κίνδυνος προέρχεται από την μητέρα των μαχών την απεργία πείνας, εκεί οπού ο αγωνιστής δίνει την ύστατη μάχη με μοναδικό οδόφραγμα το ίδιο του το σώμα και όπλο τη ζωή του.

Εξάλλου είναι γελοίο να λες οτι αν πάθει ο τάδε το τάδε θα γίνει το τάδε….και είναι γελοίο για τον απλούστατο λόγο πως είναι δεδομένο. Είναι δεδομένο ότι θα ξεσπάσουν ταραχές μετά από ένα τέτοιο συμβάν και θα ήταν αναπόφευκτο να συμβεί σε οποιαδήποτε φάση της ιστορίας και να συνέβαινε κάτι ανάλογο, όπως αντίστοιχα οι κοινωνικές εκρήξεις για παράδειγμα οπού συνήθως είναι φυσικό επακόλουθο κάποιας κρατικής εν ψυχρό δολοφονίας.

Φυσικά το δεδομένο της υπόθεσης (οτι δηλαδή κάτι τέτοιο θα φέρει με μαθηματική ακρίβεια έναν γενικό ξεσηκωμό η τέλος πάντων μία εξέγερση), είναι ταυτόχρονα και το διαπιστευτήριο της δικιάς μας αδράνειας και όταν λέω “δικιά μας” φυσικά εννοώ των όσων “απολαμβάνουμε” αυτή την ψευδαίσθηση ελευθερίας και νομίζω πως θα έπρεπε να μας προβληματίζει και όχι να λειτουργεί ως πρόταγμα.

Όμως ο μόνος χρόνος που πραγματικά υφίσταται είναι το παρόν, και η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι οτι κάποιοι άνθρωποι βρίσκονται σε απεργία πείνας για 20η μέρα (κάποιοι εισήλθαν ήδη στο νοσοκομείο), ζητώντας όχι απλά τα αυτονόητα, αλλά την κατάργηση νόμων και διατάξεων που ίσως και η χούντα να δίσταζε να περάσει…και όλα αυτα λίγους μήνες μετα το 2015 και ενω στην εξουσία φιγουράρει κάποιος αριστεροκυβερνητικός θίασος.

Βέβαια αυτό που προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση είναι οτι αρκετούς απο τους προνομιούχους αυτη της υποτυπώδους ελευθερίας που αναφέρω παραπάνω, (άνθρωποι που αυτοχαρακτηρίζονται με διάφορα ελευθεριακά προσωνυμία) οτι το γεγονός που τους απασχολεί περισσότερο τις τελευταίες μέρες εστιάζεται γύρω απο ιστορίες με αγαλματάκια ακούνητα…που σε καμία περίπτωση δεν είναι μέρα. Νύχτα…η καλύτερα μαύρα μεσάνυχτα, τόσο μαύρα όσο και το Graffiti του πολυτεχνείου που τους έκανε να χάσουν τον ύπνο τους.

Επειδή λοιπόν όπως είπα και στην αρχή “το μετά είναι δεδομένο” και ντρέπομαι που του λέω όμως επειδή δεν έχετε αίσθηση της πραγματικότητας, να είστε σίγουροι πως αν υπάρξει η παραμικρή ζωτική απώλεια απ’την πλευρά των αγωνιστών σε αυτή την μάχη, οτι το μόνα αγάλματα που θα μείνουν όρθια σε ολόκληρο το λεκανοπέδιο Αττικής, θα είναι ο Καρνέζης και το άγαλμα των μικρών ερώτων στην πλατεία Εξαρχείων.

Ραντεβού σήμερα στα Προπύλαια στις 16:00 για την Μοτοπορεία αλληλεγγύης προς τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονται οι απεργοί πείνας…και απο εκεί μέχρι το γκρέμισμα κάθε φυλακής αλλά και κράτους, αριστερού η μη.

Άλφα Στερητικό

One comment on “Το’να χέρι νίβει τ’αλλο και τον Παλαμά ο γρόθος

Σχόλια και κριτική επιβάλλεται!

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s