28/10/1940 να’ ναι οι ώρες σας.

Image

.

Εθνικισμός είναι η υπερηφάνειά σου να κρεμιέται στο μπαλκόνι, ανάμεσα σε αδιάφορες μπουγάδες, τις οποίες στηρίζουν διαφορετικού τύπου αλλά και χρώματος μανταλάκια, άλλων γειτόνων, τα οποία περισυλλέγεις κάθε βράδυ απο τον ακάλυπτο στη ζούλα…επειδή δεν έχει χρήματα να αγοράσεις καινούργια.

Αυτές είναι ίσως οι μόνες μέρες του χρόνου που περπατάω με το κεφάλι σκυμμένο, γιατί το απλωμένο κιτς στα μπαλκόνια σας μου προκαλεί ίλιγγο και εμετό. Στην αρχή σκέφτηκα να γίνω εριστικός και να ξεράσω πάνω στην γαλανόλευκη σε δημόσια θέα, όμως -γαμημένοι μου- ελληναράδες, ΟΧΙ!

Δεν θα χαραμίσω για εσάς ΟΥΤΕ τον εμετό μου.

Καταρχάς δεν θα χαραμίσω μέσα σε ένα λεπτό, όλα αυτά που κατέβασα μέσα σε ένα βράδυ…μόνο και μόνο για να επιτύχω εκείνο το βλέμμα που δεν θα σταματάει στα κατάπτυστα και ρακένδυτα μπαλκόνια σας, αλλά και εκείνη την επιλεκτική ακοή που δεν θα συγκρατεί επ ουδενί αδέσποτες φάλτσες νότες απο τα μισαλλόδοξα εμβατήρια σας…

Αυτό καθαρά για μένα και γιατί σέβομαι τα εγκεφαλικά κύτταρα που θανάτωσα..

Ο δεύτερος όμως και ΚΥΡΙΟΤΕΡΟΣ λόγος είναι γιατί μεσα στην παραζάλη μου, ήρθε ξανά στο νού μου ο παππούς μου με εκείνη την απαίσια ιστορία που μου διηγούταν ΚΑΘΕ φορά που η κουβέντα μας έφτανε στην κατοχή και τους ναζί. Σοκαρισμένος κάθε φορά το ίδιο, μου περιέγραφε κάποιους δύστυχους που στην κατοχή έστηναν καρτέρι έξω απο τα μπάρ η και καμπαρέ που μέθαγαν οι ναζί -στρατιώτες η μη-, με την ελπίδα κάποιος απο αυτούς βγαίνοντας να ξεράσει απ’το πιώμα…Ναι καλά καταλάβατε…για να φάνε αυτοί οι άνθρωποι τον εμετό τους….

Ένας εμετός κάποτε για κάποιον σήμαινε άλλη μια μέρα ζωής και δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης, ή αν αξίζει να χαραμιστεί για μια αποδεδειγμένα κωλοφάρα όπως είναι αυτή του ελληναρά. Γιατί μόνο ως έτσι μπορώ να χαρακτηρίσω ένα είδος “ανθρώπων” που όποτε χρειάστηκε να αναδείξει την πάρτη του, πάτησε επι πτωμάτων και παράλληλα συνεργάστηκε άψογα με το εκάστοτε καθεστώς που τον υπέταξε. Το λιγότερο γελιέται όποιος πιστεύει πως στην δήθεν “αντίσταση” που σήμερα γιορτάζουν τα λοβοτομημένα ανθρωποειδή του ελλαδικού χώρου, οτι εξαθλιώθηκαν άπαντες…

Γιατί μπορεί τότε κάποιοι να τσαλαπάτησαν κάθε αξιοπρέπειά για να επιβιώσουν προκειμένου να υποταχθούν στο καθεστώς, όμως το ίδιο το καθεστώς όφειλε το μεγαλύτερο λόγο της ύπαρξής του σε αυτά τα μέρη, στα “υποταγμένα” και υπερήφανα, ΝΤΟΠΙΑ συνεταιράκια του
Στηρίχθηκε πανω σε πλάτες υπερεθνικιστών και προσκυνημένων απόγονων του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και “ξεναγήθηκε” απο κουκουλοφόρους συνεχιστές των αρχαίων Ελλήνων, που με προεκταμένο τον δείκτη του χεριού τους κατέδιδαν ανθρώπους. Ναι η φιλοσοφία χάθηκε μέσα στους αιώνες και η ρουφιανιά ήταν η φυσική της εξέλιξη. Επίσης το πρώτο GPS ήταν ελληνικό…ήτο οι ΧΙΤΕΣ και οι ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ που καθοδηγούσαν τους ναζί στα βουνά του ελλαδικού χώρου και φυσικά ήταν κλάσεις ανώτερο απο τα σημερινά, γιατί όποτε ήθελες πυροβολούσε κιόλας!

Τώρα καταλαβαίνεις γιατί αυτός ο λαός γιορτάζει το “όχι” στον φασισμό μαθαίνοντας στο παιδί του ναζιστικούς βηματισμούς και παρελάσεις; Να νιώθει περήφανο μέσω της διαφορετικότητας; Γιατί κανένα “όχι” δεν ειπώθηκε ποτέ, και κανένας φασισμός δεν “αναχαιτίσθηκε” ποτέ από το ελλαδικό κράτος! Ο φασισμός σε αυτή την κοινωνία πάντα αναβιώνει και διαιωνίζεται καθημερινώς, ακόμη και από την πιο ανεπαίσθητη και αθώα της δομούλα!

Οι μάσκες έπεσαν πλέον και μεσώ της διπλής ψήφου εμπιστοσύνης στο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, δεν τίθεται πια κανενα θέμα αμφιβολίας. Το υπέγραψαν υπεύθυνα, 425.990 άτομα. Γι’αυτό σας λέω…ποιός εμετός; Εμετός;; Όπως έλεγε και ένα εύστοχο που διάβασα σε κάποιον τοίχο τις προάλλες “Τον φασίστα και αν κρεμάς το σχοινί σου το χαλάς”…..

Αν και σε αυτό το τελευταίο νομίζω πως την λύση την έχω βρει πριν καν ξεκινήσω να γράφω αυτό το κείμενο…αφού σε όλα τα παραπάνω αν σε κάτι είπα ψέμματα, γαμημένοι μου- πατριώτες-πατριάρχες-ρατσιστές-ομοφοβικοί-σεξιστές– με μία λέξη κοινώς ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ…-  δεν είναι άλλο, απ’το οτι αυτές τις μέρες περπατάω με το κεφάλι σκυφτό..!

Επιστρέφοντας λοιπόν προς το σπίτι μου, το βλέμμα μου ΔΕΝ το κέρδισαν τα μονότονα, γαλαζοάσπρα, μισανθρωπικά σας σύμβολα, αλλά οι γεμάτες με ΧΡΩΜΑ μπουγάδες σας…

…Και ειλικρινά είναι κρίμα, σε τόσο δύσκολους οικονομικά καιρούς, ΤΟΣΟ σχοινί να πηγαίνει χαμένο…

.

Άλφα Στερητικό

.

2 comments on “28/10/1940 να’ ναι οι ώρες σας.

  1. […] Αναδημοσίευση από : asteritiko.wordpress.com […]

Σχόλια και κριτική επιβάλλεται!